Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Decemberunderkastelsen

written by jacob, on Oct 10, 2015 3:09:27 PM.

I december förra året bestämde Alliansen sig för att lägga sig platt som en matta inför regeringens alla budgetförslag. Nu har KD kommit fram till att det inte var någon lysande idé och dragit sig ur överenskommelsen. Övriga Allianspartier drar en suck av lättnad. Nu kan de komma ur överenskommelsen utan att (rimligt) kunna bli kallade svikare av vänstern. Regeringen, med stödparti blir upprörd. Nu kan de inte bestämma som de vill, utan måste faktiskt förhandla och kompromissa i varje fråga. Livet är hårt och orättvist.

Comments

  • Så länge Alliansen inte bryts upp - så länge de fyra borgerliga partierna vägrar agera utan de andra - så är läget inte ett dugg annorlunda mot förra året.

    I år kommer dock SDs olydighet från förra året bita dem i häcken. Ingenting hindrar nu S från att taktikrösta fram SDs budget så att Alliansen tvingas välja mellan SDs och regeringens budget. Ingenting.

    Karma. It’s a bitch!

    Comment by Per "wertigon" Ekström — Oct 10, 2015 7:00:09 PM | # - re

Leave a Reply