Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Federal Reserve anammar piratpolitik

written by jacob, on Jul 27, 2014 10:52:29 PM.

En artikel i Dagens Industri den 10 juli rapporterar att Federal Reserve, USA:s myndighet som ungefär motsvarar Riksbanken och Finansinspektionen, vill begränsa robothandeln. Bland annat vill man bryta ned handelsdagen i en halv sekund långa intervall för att begränsa robothandlarnas möjlighet att manipulera börskurserna. Det här är väldigt likt Piratpartiets politik på området. Bevekelsegrunderna är de samma, men förslaget är inte lika radikalt som Piratpartiets politik. Vi vill att handelsdagen bryts ned i så långa intervall att en människa hinner fatta grundade beslut om att placera ordrar. En halv sekund är för kort tid för det, även om det är ett stort steg i rätt riktning.

Själv skulle jag vilja se intervaller på 10 minuter, men skulle acceptera tider ned till 5 sekunder. Någonstans där går gränsen för vad en väl förberedd människa klarar i form av avancerade överväganden.

Nu väntar vi på att handelsmarknadsministern i Sverige anammar vår politik på området.

Comments

  • Om jag har förstått sakerna rätt så är ett av problem att man kan skapa en massa ordrar och sedan snabbt ta bort dessa. Sitter just nu och kollar på ett annat system där om man lägger en order så ligger den och kan inte tas tillbaka, istället har den en livslängd och sorteras automatiskt ut efter den tiden, eller att den har blivit fylld. tror även något sådant skulle vara bra, för annars skulle många sådana ordrar dyka upp just före en periods-slut.

    Kort sagt: Lagt kort ligger, vi ska inte låta robotar spela som några 8 åringar på börsen.

    Comment by Jim Hansson — Jul 31, 2014 12:22:09 AM | # - re

Leave a Reply