Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Sammanfattning av debatter och bokbord

written by jacob, on May 13, 2014 9:50:00 PM.

Magnus Åberggymnasiet, Trollhättan En skola med mycket öppen attityd till politisk information. Mycket välkomnande. Debatt med V, C, S och PP. S företrädda av MEP Olle Ludvigsson. Två elever är moderatorer, varav en aktiv SSU:are. Avslagen debatt där vi mest håller med varandra. Inte speciellt spetsiga frågor. Olle tar hem mest poäng. Jag är där för att se och lära. Klarar mig rimligt bra.

Högskolan Väst, Trollhättan Högskolemiljö. F har toppat med Jasenko Selimovich som debattör. Mp har Björn Lindgren, fd språkrör för Grön Ungdom. I övrigt är KD, M, C, V, S och SD representerade. Både Jasenko och Björn är mycket drillade och skickliga debattörer. Egil sitter i publiken och ger mig tredjeplatsen i debatten efteråt. Han ger bra tips om hur man tacklar vissa frågor.

Öckerö seglargymnasium, Öckerö Bokbord på väldigt trevlig skola. M, KD, C, FP, S, V, MP och F! är representerade. Samtal med rätt många elever. Diskuterar övervakning och hur extremt lång upphovsrätt låser in kulturen. får inbjudan till riksdagsdebatt i höst

Åsiktstorg, Högskolan Väst/Bohuslänningen Bokbord och Speakers Corner. M, C, FP, KD, S, V, MP, SD, Junilistan och Kommunistiska Partiet är där. Assisterad av Anton, en av våra yngsta pirater. Nästan inga besökare, men jag kör min pitch om att ingen utom vi och MP har en agenda för vad vi vill uträtta i Bryssel. Genererar en vän i form av Max Andersson, 4:e plats på Miljöpartiets EU-lista. Övriga partier ser besvärade ut. Bohuslänningen ber om att få en debattartikel, så resan är inte förgäves. Sätter laminerad affisch på Uddevalla Östra.

Angereds Gymnasium, Göteborg Aktiva och engagerade lärare och elever driver evenemanget. De kör debattboxning. Inledningsanförande, sedan debatterar 2 partier i ringen i taget, ett från röda laget och ett från blåa. Allianspartierna är blått lag, S, V, MP och jag är rött lag. Lärare är ringdomare, elevkåren panel. Över lag bra debattinsatser, men Björn Lindgren är snäppet vassare än alla andra. Jag delar andraplatsen med S och F, trots att jag fick debattera energipolitik mot C. Vi stod mest och höll med varandra. Jag får till ett bra och emotionellt slutanförande. Får beröm av arrangörer och meddebattörer. Får inbjudan till aktiviteter inför riksdagsvalet i höst. Det märks tydligt att PP har många sympatisörer.

Drottning Blankas Gymnasium, Göteborg Jag kommer när det nästan är dags att packa ihop bokborden, eftersom jag var på Angeredsgymnasiet samma dag. Får ändå en bra diskussion med några elever där och senare med elever och lärare i matsalen. Blir inbjuden till riksdagsdebatt i höst.

Nösnäsgymnasiet, Stenungsund, Debatt och bokbord. Debatten drivs helt av 2 elever. Vi är 9 partier på plats, 7-klövern, SD och jag. Frågorna är formulerade övergripande, så ibland blir det väldigt ostrukturerat med arbetskraftsinvandring, tiggare och asylsökande om vart annat. SD får poäng för att de dyker upp. Säger att de är emot EU och håller käft sedan. V får inga poäng alls för att de dyker upp. Säger att de är emot EU och stapplar och stammar sig sedan igenom ett antal argument. Helt oförberett. Tycker synd om dem. Hanna Wagenius från CUF är toppnamn i debatten, men det hjälper inte. Jag står som klar vinnare med bästa, tydligaste och intressantaste inlägg. Får mycket applåder. Bommar i ett inlägg och tappar tråden lite, men det märks inte så mycket. Det viktiga är att ha bra inledning, bra slut och den högsta toppen någon gång i mitten. Får gratulationer från både publik och meddebattörer efteråt.

Comments

Leave a Reply