Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Superrullband

written by jacob, on May 13, 2013 12:02:10 AM.

Ibland träffar man på sådant som inte ska kunna finnas. På Kungsgatan i Göteborg, ett stenkast väster om domkyrkan ligger en nyöppnad restaurang med det poetiskt klingande namnet Superrullband. Restaurangen är nyinredd i ljusa färger. Bardisken vid ingången är illröd och upplyst inifrån. Lokalen domineras av enormt långa rullband för servering av sushi enligt japansk snabbmatsformel. Man serverar också sushi enligt modellen att man tar det man vill ha och betalar per tallrik man har konsumerat. Sushin är inte bättre än den man får på massor av andra ställen i Göteborg. Inte sämre heller för den delen.

Så långt är det inget speciellt märkvärdigt med restaurangen. Vräkig miljö med jätterullband och halvtaskig sushi finns här och där i världen. Själv brukar jag undvika sådana ställen. Sushi ska vara nyuppskuren av kocken, inte prefabricerad en lång stund tidigare.

Det märkliga börjar med att det finns en meny med kinesisk mat förutom sushi-bandet. Den har massor av smårätter, inklusive dumplings och dim sum, plus diverse mer traditionell svensk kinamat. Om man beställer från den här menyn så får man den bästa kinesiska mat jag har smakat i Sverige, till mycket rimliga priser. En stor del av menyn har dessutom Happy Hour från kl 15 till kl 20, måndag till torsdag. Happy Hour innebär halva priset på maten.

Normalt är jag inte speciellt förtjust i dumpling av den nordkinesiska varianten. De som kallas Pot Stickers när de steks, men Superrullbands variant är elegantare och godare än vad jag har smakat tidigare. Vi har också testat deras avsmakningstallrik med 3 olika smårätter och ångat bröd av 2 olika sorter. Mycket gott. En annan smårätt som jag vill framhålla är friterad jätteräka i frityrsmet av panko och mandlar.

Sedan vi upptäckte stället för en vecka sedan har jag varit där 3 gånger, medan Laura har gått dit för lunch ytterligare ett par gånger. Det finns fortfarande fler spännande saker att utforska på menyn. Det lär bli fler gånger.

Leave a Reply