Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

En liknelse

written by jacob, on Feb 27, 2013 3:04:00 AM.

I ena ringhörnan har vi Mike Tyson i sitt livs form. Han har tränat i åratal och sparrat mot det bästa motståndet som har kunnat köpas för pengar. I andra hörnan har vi en fjunig grabb som precis dragits in från gatan. Han är 1,85 lång och väger 65 kg. Han har tjocka glasögon, ett lätt okoordinerat rörelsemönster och glaskäke.

När grabben tvingas ut i ringen har han 3 val:

  • Kasta in handduken och ge sig. Föga ärofullt, men man får i alla fall ha kvar näsan i mitten av ansiktet.
  • Stå kvar och ta emot smällarna. Somliga kommer att betrakta honom som hjälte, men näsan ser ut som om den vore målad av Picasso.
  • Ducka! Undvik att ta smällarna utan att lämna ringen. Kräver snabb tankeverksamhet snabba reaktioner. Inte speciellt publikfriande, men tröttar motståndaren och ger en chans att vinna matchen på poäng.

Piratpartiet har duckat för Rättighetsalliansens hot. Vi är i högsta grad kvar i ringen, för TPB är lika tillgängligt som det var i går. Vi har inte glömt hoten. Vi har inte glömt att det är pengar som har styrt; att vi inte kunnat få saken prövad på ett rimligt och rättssäkert sätt.

Vi har alltid hävdat att upphovsrätten är föråldrad och skapar problem i det moderna samhället. Speciellt problem med rättsäkerhet och personlig integritet. Det här fallet är en perfekt illustration av det vi har sagt ända sedan partiet grundades.

Comments

  • Jag tänkte skriva en kommentar till det här inlägget, men sedan insåg jag att det skulle stå bättre som ett eget inlägg. En remix, länkad i namnet nedan.

    Cheers! :3

    Comment by Johanna Drott — Feb 27, 2013 5:01:18 AM | #