Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Köp aktier i Maffian

written by jacob, on May 29, 2012 4:54:48 PM.

I dagens Svenska Dagblad finns det en artikel om hur Technicolor dissekerar elektronikprodukter i jakt på patentintrång. Det framgår väldigt tydligt av artikeln att tillverkarna av produkterna inte är medvetna om att de gör intrång. Artikeln säger nämligen att man skickar över bilder på vad man hittat för att det “ska tränga in” att man gör patentintrång.

Artikeln säger också att den nya, aggressiva patentstrategin har väckt liv i aktien igen. Det som händer är alltså att andra företag har kommit fram till samma lösningar som Technicolor, helt på egen hand. Technicolor, som tappat sin egen uppfinningsförmåga, idkar traditionell beskyddarverksamhet mot elektronikföretagen. Staten stödjer detta med sitt våldsmonopol, och du kan stödja och tjäna på verksamheten genom att köpa aktier i den.

Det är hög tid att förändra patentsystemet. Om flera verksamheter oberoende av varandra kommer fram till samma lösning så visar det att lösningen saknar verkshöjd och aldrig borde beviljats något patent. Om vi över huvud taget ska ha något patentsystem kvar så måste kraven på uppfinningshöjd sättas mycket högt. Långt över dagens nivå.

Comments

  • Jag skulle vilja stödja de tillverkare som vägrar betala beskyddarpengar till Technicolor genom att köpa just deras produkter, samtidigt som jag bojkottar de företag som samarbetar med Technicolor. Det intressanta för mig som konsument är inte vilken teknik som faktiskt används i produkterna, utan vem som får mina pengar.

    Eftersom företagen kan både komma och gå på denna svarta lista, så behövs en kontinuerligt uppdaterad databas där jag när som helst kan hämta information om tillverkarna av de produkter jag för tillfället är intresserad av. Det är givetvis omöjligt för ett fåtal eldsjälar att sammanställa all denna information, så den får användarna själva bidra med (crowdsourcing).

    Låt oss kalla systemet “The Patent Bay” efter inspiration från känd förebild. Finansieringen kan ordnas genom reklam på webbplatsen, för vilken utgivningsbevis har erhållits. <I>”Cease and Desist? IPRED? What part of Yttrandefrihetsgrundlagen is it that you don’t understand? Please take your concerns to the Chief Vogon Justitiekansler, who will teach you about Cease and Desist, you naughty rättshaverist and utpressare! And do come tillbaka if you want more of the same treatment!”</I>

    Comment by Anders Andersson — May 30, 2012 1:36:07 AM | # - re

  • Bra idé. Hur för vi den ett steg vidare?

    Comment by jacob — Jun 4, 2012 6:36:21 PM | # - re

Leave a Reply