Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Ett stort steg för Piratrörelsen

written by jacob, on Sep 18, 2011 9:45:03 PM.

Inflytande har man när andra människor lyssnar på vad man har att säga. Det är därför Piratpartiet srävar efter parlamentarisk representation. Det gör nämligen att man får en legitimitetsstämpel, som får en del andra människor att lyssna på och respektera det man säger.

Det är därför en stor glädje att Piratpartiet med bred marginal klarade spärren till delstatsparlamentet i Berlin. Det gör nämligen att det blir några till här hemma i Sverige som verkligen lyssnar på vad vi har att säga. Det bör också göra att vi som fortfarande är aktiva i Piratpartiet kan känna ett ökat självförtroende. Det går att få tillräckligt med röster utan att en affär som The Pirate Bay-rättegången är på tapeten. Det man har gjort i Berlin är att skapa ett partiprogram som är bredare än det vi hade i valet 2010. Man framstår som ett ansvarstagande parti med en markerat frihetlig agenda. Det tror jag är vägen framåt för oss också.

Leave a Reply