Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Bra skrivet och agerat

written by jacob, on Jul 29, 2011 10:03:37 PM.

Den här bloggen är främst till för att framställa min syn på världen, men idag vill jag framhålla vad andra har sagt och gjort.

Torbjörn Wester har skrivit debattartikeln “Internet är det största hotet mot extrema rörelser“ och Anna Troberg har skrivit om att “Fredrik Reinfeldt tycks ha förlorat tron på styrkan i öppenhet och demokrati”. Båda debattartiklarna är mycket läsvärda och utgör en mycket stark och övertygande förklaring av värdet med ett öppet samhälle.

I andra nyheter så har Ung Pirat dragit en temporär kabel över gränsen till Finland. Det praktiska värdet av kabeldragingen är inte så stort men som symbolhandling och civilt motstånd mot statens intrång i våra fri- och rättigheter är det lysande.

Jag har börjat observera ett långsamt uppvaknande från min omgivning när det gäller frihetsfrågor. Det är fortfarande lång väg kvar, men insatser som dessa för oss närmare ett medvetande om hur grundläggande integritet är för ett fritt och öppet samhälle.

Leave a Reply