Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Regionvalet - ett dygn senare

written by jacob, on Feb 26, 2011 12:55:28 AM.

Det har snart gått ett dygn sedan jag publicerade min plan för regionvalet. Den har mottagits väldigt väl på olika håll, även om den ännu inte har nått ut till den breda skaran av medlemmar.

Jag har ägnat en stor del av dagen åt att kontakta nyckelpersoner inför valet - valkretsledarna inom regionen, valkretsledare inom distriktet men utanför regionen och distriktsledare i övriga landet. Jag har har redan hunnit få några positiva svar, trots att det kommer att krävas många kontakter och mycket planering innan de flesta kan svara på hur mycket hjälp vi kan få från andra håll i landet. Jag har även börjat kontakta stabsfunktionerna i partiledningen och har även där börjat få in positiva svar.

Kontakterna fortsätter imorgon. I övrigt så har jag jobbat på policydokument och tittat på kostnadsuppskattningar. Till en verklig lågbudgetkampanj behöver vi få in c:a 70 000 kr, varav hälften till valsedlar. Då kommer vi att vara helt beroende av självuppoffrande aktivister och medias vilja att ge oss publicitet. Ska vi ha en någorlunda stor säkerhet att komma in i fullmäktige skulle vi behöva en annonseringsbudget på en halv miljon kronor. Jag misstänker att vi kommer att få leva med osäkerheten.

Det som stundar i helgen är arbete på första utkastet till valmanifest. Anledningen till att jag vill ha utkastet klart så tidigt är att kandideringen till valsedeln öppnar på måndag. Kandidaterna måste ha ett underlag som visar på ett ungefär vilken politik de kandiderar till att föra. Jag har hunnit med att rekrytera en person till redaktionen. Jag har ett par samtal till att föra om den saken under morgondagen.

Comments

  • Valdeltagandet bör vara lägre än i ett val där man även väljer riksdag - räkna med max 60% valdeltagande så om ni beställer hälften så många valsedlar som sist så borde det räcka utan problem - då minskar utgifterna med ca 15 000 för valsedlarna.

    Comment by Anders S Lindbäck — Feb 26, 2011 12:49:42 PM | # - re

  • Ett medlemsbrev till alla medlemmar, även de utanför VG. Då är 70kkr snabbt ihopsamlat. Tror jag.

    Comment by Henry Rouhivuori — Feb 27, 2011 6:57:35 PM | # - re

Leave a Reply