Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Ground hog day

written by jacob, on Feb 24, 2011 12:04:17 PM.

I USA ock Kanada firas Ground Hog Day den 2 februari varje år. Enligt folktraditionen är det då Groundhogs (skogsmurmeldjur) första gången efter vintern sticker sitt huvud ur sin håla. Om det då är soligt och murmeldjuret råkar få syn på sin egen skugga så blir det så förskräckt att det dyker ned och fortsätter sova. Detta tas som tecken att vintern kommer att fortsätta ytterligare 6 veckor.

Det var den association jag fick när jag läste distriktsledningens beskrivning av situationen i partiet inför omvalet i VG-regionen.

Visst finns det många i distriktet som är modstulna efter misslyckandet i riksdagsvalet, men det finns också en massa människor som är revanchsugna.

Visst har vi tappat en del av våra aktivister, men samtidigt har vi sett nya ansikten på piratfikor och i chattar

Visst kommer det bli jobbigt att distribuera valsedlar, men det blir det alltid.

Det enda vi riskerar genom att ställa upp är att resultatet blir lika uselt som i valet 2010. Alla förbättringar kommer att stärka moralen i partiet och förbättra förutsättningarna inför 2014. Partiledningen har ett gyllene tillfälle att samträna inför nästa val, för det här är inte bara en angelägenhet för väst. För Piratpartiet är det en signal till omvärlden - ska vi visa att finns kvar på banan eller ska folk dra slutsatsen att vi är uträknade?

Leave a Reply