Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Avkriminalisering av droger fungerar

written by jacob, on Dec 22, 2011 1:34:17 AM.

Richard Branson bloggar om hur Portugal genom att avkriminalisera droger har minskt drogberoendet. Jag har tidigare argumenterat för att avkriminalisering av droger skulle minska samhällsproblemen i form av beroende och ekonomisk makt till krininella gäng. Jag har baserat detta på erfarenheter från Kanada och USA, och var inte medveten om att Portugal har haft en policy med avkriminalisering och behandlingsstöd. Som Richard Branson skriver så har man haft stor framgång, och har gått från att vara bland de länder inom EU med störst drogberoende och flest människor som prövat på till att ligga lägst. På köpet har antalet stölder minskat drastiskt.

Portugal är ett 10 år långt försök i full skala med enastående resultat. Sverige måste sluta sticka huvudet i sanden och börja driva en human narkotikapolitik som räddar människor från beroende och destruktiva livssituationer. Piratpartiet bör gå före och visa vägen.

Leave a Reply