Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Att inte få som man vill

written by jacob, on Nov 6, 2011 9:12:16 PM.

Piratpartiet håller just nu medlemsmöte och omröstningar pågår. Den viktigaste omröstningsomgången är i full gång när jag skriver det här. Tidigare omgångar har sållat bort alternativ som jag personligen föredrar, så nu måste jag värdera varje motion/proposition mot avslag. Det är ett tufft jobb att funder över om det i föregående omgång vinnande förslaget är bättre än nuvarande ordning.

Det blir extra tufft av att man inte bara kan ta hänsyn till förslagens inneboende värde, utan också måste funder på dynamiska effekter. Om alla förslag faller så kommer det att ta musten ur förslagsställarna. De har ansträngt sig och föreslagit något som de anser är bra för Piratpartiet. Många gånger har det gått mycket möda och arbete i att producera förslaget. Därför måste det utvärderas efter andra kriterier än hur bra förslaget egentligen är. Om det inte orsakar skada så bör det godkännas, för det sänder signaler om att Piratpartiet är ett lyhört och förändringsbenäget parti.< /p>

Tyvärr har jag inte höga förväntningar på resultatet av omröstningen, för jag tror nämligen att medlemskåren redan är konservativ. Man ser mer till etablerade dogmer än till vad som levererar resultat i form av politiskt inflytande och möjlighet att förändra värden en liten bit i den egna riktningen.

Comments

  • Känns som om vi lite gått i samma tankar här. Jag känner också de där huggen när jag vet vilka arbeten folk lagt ner och hur lätt det är att bara rösta nej. Utöver att tonen kan vara onödigt hård.

    Demokrati är ingalunda en okänslig sak.

    Comment by klara — Nov 7, 2011 12:28:24 AM | # - re

Leave a Reply