Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Bevara internet - gör din röst hörd

written by jacob, on Nov 17, 2011 9:57:00 AM.

Det ligger ett förslag i den Amerikanska kongressen, med den passande akronymen SOPA. Om det blir lag ska nätoperatörer och ISP:er stänga av trafiken till användare och andra operatörer om upphovsrättshavare anmäler misstanke om upphovsrättsintrång. Ett stort antal sajter på nätet protesterar mot detta i dag genom att tidvis stänga ned sina tjänster. Bloggare i hela världen protesterar, för om förslaget blir lag är det det största hotet mot ett fritt och använbart internet som hittills har funnits. Mer detaljer finns i Piratpartiets analys.

Om du vill protestera själv, rekommenderar jag att skriva på organisationen Avaaz protestlista. När jag själv skrev på i morse var det 350 000 namn på listan, med en strid ström av ny tillkommande.

Leave a Reply