Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Ett stort grattis till Erik Josefsson

written by jacob, on Nov 12, 2011 11:49:56 PM.

FSCONS, som är en årlig konferens för fri programvara har utsett Erik Josefsson som mottagare av årets Nordic Free Software Award. Erik jobbar med internetfrågor för den Gröna Gruppen i EU-parlamentet. Att han gör det beror på Piratpartiets framgångar i senaste EU-valet.

Erik har förtjänat priset många gånger om. Enligt min mening var han den viktigaste personen bakom parlamentets förkastande av förslaget som skulle givit oss obegränsade patent på mjukvara inom EU. Han ger också den gröna gruppen mer makt i parlamenetet genom att med fri programvara analysera floden av dokument och upptäcka de viktiga förslagen (som ibland är väl dolda i andra frågor). Han arbetar dessutom för att man som politiker eller tjänsteman i parlamentet ska kunna använda fri programvara som arbetsverktyg. De som inte använder fri programvara är hänvisade till en illa fungerande och föråldrad Windows-miljö.

Ett stort grattis till Erik. Det är en välförtjänt utmärkelse och ett fint erkännande från rörelsen för fri programvara.

Leave a Reply