Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Anden är villig men köttet är svagt

written by jacob, on Oct 9, 2011 1:02:49 AM.

Någon har nominerat mig till Piratpartiets styrelse och till posten som sammankallande. Eftersom nomineringar är anonyma så tror jag det här är det bästa stället att svara den som har nominerat mig.

Jag tror att jag har en del egenskaper som skulle vara värdefulla i styrelsen, men tyvärr har jag inte tillräckligt med tid att göra ett bra jobb för närvarande. Som företagare är man inte arbetstidreglerad och all min kraft går åt till att skapa framgång för närvarande. Därför skulle inte ett styrelseuppdrag i Piratpartiet få den uppmärksamhet som det förtjänar. Jag har en stark aversion mot folk som tar uppdrag för titel, ställning eller prestige. Att sitta i styrelsen är ett maktpåliggande uppdrag och den makten ska användas för att skapa goda resultat.

Därför har jag tackat nej till nomineringarna, och inte noterat lösenordet för att ändra mitt svar.

Jag vill däremot rekommendera några kandidater som har ställt upp. Jag tycker det är viktigt att det finns representanter från alla distrikt i styrelsen. Väst har inte alls varit representerat och det har varit ganska tunnt med folk från norr. Jag vill därför rekommendera att rösta på JP Andersson och Andreas Larsson. Det jag har sett av dem gör att jag tror att de kommer att tillföra mer till styrelsen än att bara representera sina landsändar. Jag vill också framföra mitt förtroende för Marit Deldén som sammankallande. Det är ett tufft jobb som jag tycker att hon har hanterat på ett professionellt och förtroendeingivande sätt. Jag tycker också att vi ska välja in Anders S Lindbäck i styrelsen. Han är en person som har koll på väldigt mycket och han är detaljorienterad på ett konstruktivt sätt. Jag har också förtroende för C Magnus Berglund, men ser honom hellre på posten som revisor än som styrelseledamot.

Leave a Reply