Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Inbjudan till seminarium/frågestund med Richard Stallman

written by jacob, on Oct 12, 2011 5:13:00 PM.

Richard Stallman är grundare av rörelsen kring fri programvara. Han har aktivt arbetat för sina ideal i över 25 år. Han är programmerare, aktivist och visionär. Han reser världen runt för att föreläsa för stora samlingar människor.

I samband med att han ska vara keynote speaker på FSCONS (http://fscons.org) i Göteborg så har jag lyckats få honom att ställa upp på ett mindre och intimare evenemang med Piratpartiet. Det vi planerar är en modererad frågestund för att få en lite djupare förståelse för Richard Stallmans tankar än vad som framkommer vid hans normala föreläsningar.

Det hela inträffar Torsdag den 10 november kl 18:45 på Gnutiken, Övre Husargatan 27 i Göteborg

Lokalen är inte så jättestor, så därför har vi maximerat antalet deltagare till 50. Vill du komma krävs därför föranmälan. Det sker på http://pbf.openend.se. Det här har tidigare annonserats ut till Piratpartiets medlemmar i Västra Distriktet, så i skrivande stund finns det bara 11 platser kvar.

Jag rekommenderar också varmt att sätta sig in i Richards tankegångar innan seminariet. Det finns massor av material på Youtube och hos Free Software Foundation. T.ex. http://www.youtube.com/watch?v=yHBlxVj6-us

Comments

 • Jag ska på hans snack den 8:e november med FOSS Stockholm också. Jag hade hoppats på att få hit honom till Södertälje, men jag får åka till Stockholm om det behövs.

  Öppenkällkodsaktivist som man är....

  Comment by Erik Lönroth — Oct 12, 2011 11:46:08 PM | # - re

 • Jacob! Kan du maila mig när du läser det här? Jag hittar inte din email-adress och det är sent på natten. Jag misstänker att jag gör triviala fel just nu…

  Comment by Erik Lönroth — Oct 13, 2011 12:02:54 AM | # - re

 • Det verkar som om frågestunden krockar med RMS föreläsning för FSCONS. my.fscons.org/schedule/session/66/

  Comment by Robert Andersson — Oct 25, 2011 11:34:24 PM | # - re

  • Vi har löst kollisionen. Richard håller föreläsning för FSFE kl 17:00 - 19:00 och beger sig sedan till Gnutiken. Vi får en förskjutning i vårt program med 30-45 minuter, men annars så blir det som annonserat. Stort tack till Henrik Sandklef från FSFE som konstruktivt jobbade för en lösning som fungerade för alla parter.

   Comment by jacob — Oct 29, 2011 8:55:43 PM | # - re

Leave a Reply