Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Orbital Mind Control Lasers

written by jacob, on Jan 1, 2011 3:24:35 AM.

Den som har spelat Illuminati från Steve Jackson Games känner väl till OMCL, en hemlighetsfull grupp som styr världen genom att från satelliter skicka laserstrålar mot ledande personer och styra deras tankar och handlingar.

När Cecilia Malmström som tidigare har varit något så unikt som en verkligt liberal folkpartist blir EU-kommissionär och börjar komma med förslag på censur av Internet och när Beatrice Ask, som har en bakgrund som libertariansk MUF:are med frihetspatos, inför lag efter lag som begränsar våra medborgerliga friheter och utökar polisens makt; då börjar man undra om OMLC är en fiktion i ett bra spel eller om det är hård och ond verklighet. Varför går Beatrice Ask i USA:s ledband? Varför ser vi inget av Cecilia Malmströms patos för mänskliga rättigheter? Varför kommer kommissionärer från andra länder med knäppa förslag till direktiv, trots att de varit ganska sunda politiker innan de tillträdde? Varför har regeringen Reinfeldt blivit kontrollfreaks trots att det bara är 5 år sedan de stod på barrikaderna för det fria och öppna samhället?

Är det verkligen så att makten berusar så våldsamt att allt vett försvinner? Är politikerna fångar i tjänstemännens spel, likt TV-serien “Yes, minister”, eller är det verkligen så att det finns Orbital Mind Control Lasers? Enligt den gode Occam är den enklaste förklaring den mest troliga, och jag lutar år att OMCL är den enklaste förklaringen av de 3.

Comments

  • Makt korrumperar absolut även om den inte är absolut, tyvärr. Gillade iden med lasern, den går genast upp på min lista över saker att införskaffa inför mitt kommande världshärskarvälde!

    Älskar serien Yes, minister men samtidigt blir man rädd för hur riktig den verkar vara ibland… owell… ha ett fint 2011!

    Comment by Henrik Sultan — Jan 1, 2011 9:07:30 AM | # - re

  • +1.

    Och God fortsättning!

    Comment by OlofB — Jan 1, 2011 10:50:59 AM | # - re

Leave a Reply