Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Flygbladsutdelning på Lindholmen

written by jacob, on Sep 7, 2010 9:39:18 PM.

För den som inte vet så är Lindholmen ett stort centrum för utbildning i Göteborg. Drygt en tredjedel av Chalmers ligger här och det finns flera gymnasieskolor. Idag stod jag ensam och delade ut flygblad under 2 timmar, mellan 15:30 och 17:30. Det ser inte så bra ut att stå helt ensam, så därför hade jag min moblia PA-anläggning som flaggställ. Person plus flagga ser nämligen inte ut som "ensam och desperat dåre".

Det som var intressant var att åtgången på flygblad var enastående. Mer än hälften av de förbipasserande ville ha flygblad utan att jag trugade speciellt mycket. Jag uppskattar att jag delade ut bort emot 800 flygblad, dvs ett var tionde sekund.

En slutsats är naturligtvis att vi måste köra fler utdelningar på Lindholmen, men det är egentligen inte det som är poängen med det här inlägget. Det jag har funderat över är hur rättvisande valundersökningarna kan vara när ett parti har så stort gensvar i väldigt begränsade grupper av befolkningen. Piratpartiet har nästan hela sitt stöd bland förstagångsväljare, invandrare och nördar. I dessa kategorier är det väldigt ovanligt att ha fast telefoni. Det gör att de telefonundersökningar som görs har en enorm osäkerhet. Vi skulle lika gärna kunna ligga uppe kring 7% som under 4-procentsspärren. De reaktioner vi möter ute på stan antyder att vi har betydligt mer stöd än vad väljarundersökningarna visar.

Comments

  • Var det på gymnasieidan du stog eller även borta vid teknkikparken?

    Vore intresasnt att se intresset från de som arbetar i dessa teknikbolag.

    Bra jobbat!

    Comment by Magnus — Sep 8, 2010 7:18:51 AM | # - re

Leave a Reply