Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Anmäl dig nu! Distribuera valsedlar på valdagen

written by jacob, on Sep 6, 2010 6:37:54 PM.

Nu börjar det bli bråttom med att anmäla sig till valsedelsdistribution. På fredag borde vi ha 100% täckning, så att vi kan sköta distributionen av valsedlarna på ett enkelt och smidigt sätt. Att komma förbi en valstuga på lunchen, förbi någons hem på väg hem från jobbet eller besöka någons kontor på en ledig stund under dagen är enkelt. Att behöva åka genom halva stan enkom för att hämta en 10-centimetersbunt valsedlar är oftast både tidsödande och onödigt.

I Göteborg kommer vi att börja distributionen under kommande helg, från flera mellandistributörer, och sedan ha några mellandistributörer igång under nästa vecka. Fredag den 17 september, på kvällen, kommer vi att samla in valsedlarna från mellandistributörerna till en central punkt, så att vi har alla valsedlar på en plats. Annars är risken att det tar slut på några ställen och distributörer får jaga runt för att få tag på valsedlar. På fredagen så måste vi också ringa runt till alla som inte hämtat valsedlar och stämma träff. Om det visar sig att någon faller ifrån (vi hade 2 sådana problem på förtidsröstningslokalerna) ska vi ha en reservplan redo. Har vi 5 personer att ringa är det inga problem. Har vi 40 så är det jättejobb.

På lördag kväll lägger vi planen för hur valjourerna ska agera och förser dem med valsedlar så att de är redo att ge sig ut på söndag morgon. Har vi många frivilliga kan jag lägga ut valsedlar i mina lokaler och sedan gå hem och förbereda mig inför kvällens valvaka. Annars är risk för att jag och valjourerna måste stressa runt för att få ut valsedlar till så många lokaler som möjligt innan allt för många har hunnit rösta. Det är väldigt få som tar en blank valsedel och skriver dit partinamn, så därför är varje vallokal som vi inte täcker en förlust av röster.

Anmäl dig här!

Leave a Reply