Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

En lärorik dag

written by jacob, on Sep 16, 2010 12:20:59 AM.

I dag stod vi utanför Artisten i Göteborg och delade ut flygblad och böcker. Det passerade inte så väldigt många människor. De flesta var studenter som läser på Humanisten eller Artisten, dvs historiker, arkeologer, språkvetare, musiker, teatermänniskor med flera. Mina förväntningar var ganska lågt ställda efter det ganska ointresserade mottagande som vår flygbladsutdelning vid Lärarhögskolan fick. Det var därför glädjande att de som passerade var väldigt intresserade över lag. Jag fick flera intressanta diskussioner med artister som i och för sig är bekymrade över hur de ska kunna tjäna tillräckligt med pengar, men samtidigt inte är villiga att acceptera övervakning för att få nuvarande upphovsrättslagstiftning att fungera.

Jag fick också flera spontana förfrågningar om valsedlar och många glada tillrop om att passerande redan röstat på Piratpartiet. Jag hade nog förväntat mig att lärare, artister och humanister skulle vara mer lika varandra än teknologer och artister/humanister. I morgon väntar Handels. Det ska bli spännande att se vilket bemötande man får där.

Leave a Reply