Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Flygbladsutdelning i Hammarkullen

written by jacob, on Sep 11, 2010 10:48:37 PM.

I går kväll var vi en grupp pirater som delade ut flygblad i Hammarkullen, en förort till Göteborg som är känd för att ha en majoritet av invandrare och för att arrangera en karneval varje år. Enligt uppgift skulle det vara massor av folk i rörelse eftersom det var sista dagen i Ramadan.

När vi kom dit kl 19 var det nästan folktomt, men vi bestämde oss för att stanna och dela ut flygblad en stund ändå. Trots att det var rätt glest med folk så gick flygbladen åt nästan i samma takt som om vi hade stått i Brunnsparken en lördag eftermiddag. I stort sett alla som passerade var intresserade, och det märktes på kommentarerna vi fick att många var insatta i svensk politik. Antingen så är Hammarkullen ett specialfall, eller också så har invandrarnas ointresse av att rösta försvunnit. Jag har varit i Hammarkullen flera gånger förut, men det som var nytt den här gången var att jag träffade så många människor.

Jag har hela tiden betraktat personer med utländsk härkomst som en av Piratpartiets grupper av kärnväljare. (De andra kärnväljarna är studenter och nördar.) Besöket i Hammarkullen bekräftade min inställning, och jag tror att det är värt mycket att rikta våra kampanjer mot invandrartäta områden den sista veckan innan valet.

Leave a Reply