Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Om man inte skjuter blir det inga mål

written by jacob, on Aug 29, 2010 6:25:39 PM.

Rolle Stoltz var min favoritsportkommentator, och han klagade alltid på att Tre Kronor sköt för lite. De försökte alltid lira sig fram till lägen med öppet mål och det gjorde att Sverige allt för sällan fick in pucken mot Sovjet och Tjeckoslovakien. Nu är det risk för att Piratpartiet gör samma misstag. Vi håller på att lira med flygbladsutdelning, affischering och annan aktivism. Om det inte finns röstsedlar i förtidsröstningslokalerna på onsdag så blir det inga röster, hur bra vi än har bloggat, hur mycket vi än har synts på stan och hur många flygblad vi än har delat ut.

Matematiken är enkel. Låt oss säga att 5% av väljarna är beredda att rösta på Piratpartiet. Hälften kommer att rösta i en förtidsröstningslokal. Just nu når vi 63% av dessa väljare med valsedlar. Det gör att vi bara får 1,575% av alla väljare i förtidsröstningen. För att komma upp i 4% totalt måste vi i så fall täcka 99,5% av lokalerna på valdagen. Därför behövs din insats. Varje röst är viktig för oss och Sveriges valsystem kräver att vi distribuerar våra valsedlar själva.

Du kan anmäla dig som frivillig på http://data.piratpartiet.se/valsedelbokning/

Leave a Reply