Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Den sista biten fram till målsnöret

written by jacob, on Aug 23, 2010 2:10:00 PM.

Det är nu en dryg vecka kvar till förtidsröstningen startar. Onsdag den 1 september kl 08:00 öppnar den första förtidsröstningslokalen i Göteborg och sedan slår de flesta upp sina portar vid lite olika tider fram till kl 11:00. Det finns sedan en eftersläntrare som öppnar först kl 13 och en som inte kommer igång förrän dagen därpå.

Om det inte finns valsedlar för Piratpartiet i vallokalen är risken stor att vi tappar röster, och som poängen i mitt inlägg till 2022-kampanjen framhåller, så är varje röst oerhört viktig för oss. Vi måste kunna hänga på låset till varje förtidsröstningslokal när den öppnar. De är inte så jättemånga, och ändå så har vi fortfarande väldigt dålig täckning. Vi vet att vi i slutänden kommer att fixa det mesta, men lösningen brukar vara att kommunledare och valkretsledare ringer runt till enskilda medlemmar och jagar. Det är tid som inte läggs på att dela ut flygblad, stå i valstuga eller hålla torgmöten.

Vem som helst kan distribuera valsedlar. Du behöver inte ens vara medlem i Piratpartiet eller röstberättigad. Det räcker med att du sympatiserar med tanken att det ska vara ett rättvist val, där medborgarna kan välja mellan alla alternativ i alla vallokaler.

Gå därför genast in på http://data.piratpartiet.se/valsedelbokning/och kolla om det behövs en distributör till en lokal i närheten av där du bor, arbetar eller går i skola. I så fall, anmäl dig som distributör. Det krävs inte mycket arbete och du gör en stor tjänst för både Piratpartiet och demokratin i Sverige.

Leave a Reply