Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Vilket ansvar har vi

written by jacob, on Aug 19, 2010 5:06:21 PM.

Anna Troberg har fått frågan i Rapport om vilket ansvar Piratpartiet tar, om oskyldiga skulle dö som följd av Wikileaks publicering av hemliga dokument.

Jag skulle vilja vända på frågan. Wikileaks dokumenterar hur oskyldiga människor har fått sätta livet till. Information som har undanhållits medborgarna i länder som har trupp i Afganistan. Om dessa uppgifter hade publicerats så hade vi kanske reagerat och ställt krav på att kriget ska föras med andra metoder som sparar människoliv.

Vilket ansvar tar USA och den svenska regeringen för de dödsfall som inträffat på grund av detta? Vilket ansvar har svenska folket som är förda bakom ljuset? Vem tar något ansvar över huvud taget? För den som styr ett land är uraktlåtenhet att handla en handling i sig.

Varje gång vi får frågor som den här så måste vi vända på myntet och se vad som finns på andra sidan. Det är först då vi ser vilken handling som är den moraliskt rätta.

Leave a Reply