Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Nu är det på riktigt

written by jacob, on May 20, 2010 12:33:00 AM.

Man kan alltid låtsas som att det är långt till valet tills dess man har något konkret som visar hur nära det är. Just nu ser det ut så här på mitt kontor:

Det är alltså en miljon valsedlar för Västra Distriktet till riksdagsvalet. De är förpackade i 62 kartonger om 16 000 valsedlar per kartong. En bunt om 1000 valsedlar ser ut så här:

Själv står jag på plats 14 på valsedeln som ser ut så här:

Det finns en ruta framför mitt namn. Om man kryssar i den när man lägger sin röst på Piratpartiet så har man personröstat på mig. Det är i och för sig osannolikt att det skulle ge mig en plats i riksdagen och placera någon annan utanför gruppen, eftersom vårt valsystem ger väldigt mycket makt åt partierna och väldigt lite makt åt väljarna, när det gäller vem som ska företräda ett parti i riksdagen. Ändå så tycker jag att du ska kryssa för mig, om inte annat för att det skulle ge mig en "warm fuzzy feeling".

Vi väntar fortfarande på valsedlar till region- och kommunvalen, men jag misstänker att det dröjer ett tag. De trycker nog alla gula valsedlar först. Övriga som väntar på valsedlar bör vara beredda. Jag fick 2 timmars förvarning innan det stod 2 pallar i korridoren utanför mitt kontor.

Det som börjar nu är en lång logistisk process, där vi ska se till att så många som möjligt av dessa valsedlar hamnar i valurnorna. Det kommer att kräva allt vad vi har i skicklighet, entusiasm och samarbete.

Comments

  • Jag känner igen lådorna från någonstans... ;)

    Comment by Johanna Drott — May 20, 2010 12:53:25 AM | #