Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Ta och kamma er

written by jacob, on Apr 19, 2010 11:28:00 PM.

Ja, Rick uttryckte sig lite dumt. Naturligtvis kan han inte förbjuda navelskådning och org-pill hur mycket han än vill.

Att starta ändlösa diskussioner och göra utspel om hur odemokratisk organisationen är leder ingen vart. Det är mycket bättre att säga som Martin Ljung i en militärsketch: "Det där var väldigt dumt sagt, men jag blev inte arg för det."

Mitt råd är därför: "Ta och kamma er." "Tagga ner." Grabben har rätt i sak, även om den här gången lyckades trycka in hela foten i käften. Ni som vill diskutera intern organisation, vänligen leta upp ett tyst hörn där ni inte stör oss som vill rekrytera aktivister och övertyga väljare.

Comments

 • Förlåt oss för att vi diskuterar interna organisationsfrågor internt, vi skulle kanske diskutera det externt istället och lyfta ut frågan på bloggar istället, så som Rick nu har gjort?

  Comment by Sammy Nordström — Apr 19, 2010 11:47:20 PM | #

 • För övrigt vill inte jag att någon aktivism som verkar för att få in en icke-demokratisk organisation i riksadagen lyckas med det. Skräckscenariot vore att få in en diktatoriskt styrd organisation i riksdagen till den grad att den får majoritet, vilket vore att effektivt avskaffa vår demokrati. Aktivism och vinna val får aldrig få ett självändamål och måste balanseras med en fungerande föreningsdemokrati. Det har vi inte när partiledaren har makten att ensamt besluta om vad vi får eller inte får diskutera internt.

  Comment by Sammy Nordström — Apr 19, 2010 11:55:07 PM | #

 • "leta upp ett tyst hörn" Ursäkta, men vem tror du att du är?

  Jag trodde vi höll på med det här för att bli av med hoten mot uttrycksfrihet och demokrati. PP har i sig inget värde om inte de egna värderingarna efterlevs; då finns det inte längre någon anledning att driva ett parti.

  Forumet är vad jag kan förstå till för interna diskussioner, och folks egna bloggar är tysta hörn tills inlägg uppmärksammas. De tenderar att göra det när de lyfter något kontroversiellt, och det är något bra.

  Comment by Johan Ronström — Apr 19, 2010 11:56:10 PM | #

 • Det finns inget "internt" i en helt öppen verksamhet som PP faktiskt har. Det är både fördelen och baksidan med internet. Därav finns det heller inte några interna diskussioner.

  Alla diskussioner i PP blir, oavsett avsikten, en del av PPs budskap och därav valkampanj. Kanalisera således energin i rätt riktning vid rätt tidpunkt. Idag är riktningen vinst i valet. Tycker ni själva att dessa debatter, vid denna tidpunkt, främjar det målet? Det gör inte jag.

  Rick med flera har helt rätt, hur än de må ha formulerat sig. Diskutera gärna organisations frågor, princip program och formalia om det känns viktigt, men gör det efter valet. Att göra det nu är en grov felprioritering vid sämsta möjliga tidpunkt.

  För Partiet och majoriteten av dess medlemmar så är politiken, väljarna och att nå resultat i valet absolut viktigast just nu. Det är för att föra vår politik till Riksdagen och vårt budskap till väljarna som Piratpartiet finns och därav är det Piratpartiets och dess aktivisters högsta prioritet.

  Är det någon som trots brinnande valår anser att det är viktigare att använda Piratpartiet som lekstuga för formalia, maktspel och kontorspolitik så vill jag upplysa om att det finns redan gott om gammelpartier och gammelungdomsförbund i landet där detta är normen. Piratpartiet är inte en av dem så kanske ni har hamnat fel?

  Använd er tid och energi till att prata politik och informera väljare. Lämna organisationsfrågor och principprogramsändringar till efter valet. Detta är till och med självklart för gammelpartierna, då borde det vara självklart för alla inklusive Piratpartister.

  Nyckelord. V a l å r

  Comment by Andreas G — Apr 20, 2010 12:26:46 AM | #

 • Tror ni att ni diskuterar internt ? Allt som publiceras på bloggar i den här frågan och det är mycket Syns externt. Jag deltar inte alls i de verkligt interna debatterna utan vet bara vad jag läst på bloggar och bara det räcker för att jag ska vara rejält trött på det hela.

  Comment by Hoffa — Apr 20, 2010 7:31:41 AM | #

 • Demokrati är inte samma sak som direktdemokrati. I Sverige har vi t.ex. representativ demokrati. Det bör rimligtvis fungera även på partinivå? Om alla medlemmar ska ha veto så får vi inget gjort.

  Comment by Gunnar — Apr 20, 2010 10:50:05 AM | #

 • Det jag vill säga är att de som vill diskutera organisationsfrågor måste välja kanaler där de inte inkräktar på den utåtriktade verksamheten. Att spamma ledningskanalen och lokalvalskanalen och diverse andra kanaler på Skype med oändliga diskussioner och att ta upp partiledningens tid med timtal av argument är själviskt och oansvarigt. De som vill diskutera organisationsfrågor får gärna göra det inbördes och sedan komma med genomarbetade förslag. Om dessa förslag sedan inte anammas av organisationonen så får man faktiskt ge tusan i att älta dem igen och igen.

  Comment by jacob — Apr 20, 2010 10:51:00 AM | #