Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Ny spännande musiktjänst

written by jacob, on Mar 4, 2010 10:32:00 AM.

The H rapporterar idag om att Canonical kommer att erbjuda en tjänst för nedladdning av musik på i sin molntjänst, Ubuntu One

Vad är det då för speciellt med det här?

Jo, man kommer bara att ha musik som är fri från DRM och vattenstämplar. Det är första gången som en global kommersiell aktör tar steget och erbjuder det som kunderna frågar efter - musik som man enkelt kan köpa och sedan nyttja i alla sina mediespelare. Musik som man kan flytta, kopiera och indexera som man vill. Det kunderna kommer att betala för är enkelhet och tillförlitlighet. Torrenttekniken har alltid nackdelen att man behöver leta och det är inte alltid som det finns seeders för det man söker.

Jag tror det finns en god chans för Canonical att kapa åt sig ett stort stycke av marknaden. Lyckas de med det kommer alla andra att följa efter. Sist, men inte minst så kan det få ännu fler människor att upptäcka att Ubuntu och Linux har många fördelar jämfört med Windows.

Comments

 • Hmm, du glömmer nog bort eMusic.com som tillhandahållit just DRM-fri musik i många många år, dessutom fri från vattenstämplar. Jag har själv nyttjat tjänsten sedan 2004.

  Därmed sagt att påståendet "Det är första gången som en global kommersiell aktör tar steget och erbjuder det som kunderna frågar efter" är fel.

  Oavsett så är det bra att fler och fler leverantörer börjar med dylika tjänster. Om bara film- och bok-industrin följde efter ...

  Comment by Johan — Mar 4, 2010 10:59:52 AM | #

 • eMusic.com är säkert en bra tjänst, men deras marknad är USA, Kanada och EU. Canonical når hela världen och har ett enormt starkt "brand name".

  Comment by admin — Mar 4, 2010 11:30:00 AM | #

 • <i>"Torrenttekniken har alltid nackdelen att man behöver leta och det är inte alltid som det finns seeders för det man söker."</i>

  De problemen har jag sällan med torrenttekniken bakom Spotify... ;)

  Comment by Tor — Mar 4, 2010 12:30:24 PM | #

 • Spännande! Jag kör Ubuntu 9.04 hemma, väntar otåligt på 10.04 som verkar riktigt bra enligt recensioner och word-on-the-street. Vad jag förstått ingår också någon GB i "molnet". Att köpa mp3-nedladdningsmöjligheter låter riktigt attraktivt! Undrar vad det hamnar på i kronor.

  Comment by OlofB — Mar 20, 2010 9:04:33 PM | #