Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Det var bättre förr

written by jacob, on Nov 19, 2010 10:53:33 PM.

När Oscar Swartz citerar Zarah Leander så får det mig att tänka på hur det politiska livet fungerade när jag var tonåring. Då kunde faktiskt artister, författare, programledare och sportstjärnor ha en politisk åsikt och stå upp för den. Är man gammal nog minns man att Tage Danielsson, Astrid Lindgren och Sven Stolpe var ytterst stridbara i vissa frågor. Man kommer också ihåg att Birgit Nilsson, Sven Tumba, Lennart Hyland och Zarah Leander, bland många andra, vågade ha en åsikt i aktuella frågor.

När våra politiker idag rustar ned våra privatliv med FRA-lagen och datalagringsdirektivet så undrar man var dagens offentliga personer befinner sig och varför de inte ställer sig upp och med klar stämma protesterar. Varför får vi inte höra Carola, Micke Persbrandt eller Håkan Hellström uttala sig om vilket elände det är att ha folk som snokar i ens privatliv och att vi måste skydda svenska folket från ett sådant öde? Var finns ni, Zlatan, Christer Sjögren och Claes Eriksson? Ni har makten att dra igång en folkstorm, för folk lyssnar på er.

Comments

  • Tja, sjöng inte Linda Bengtzing för centern i valspurten ;-)

    Comment by Viktualiebrodern — Nov 20, 2010 4:42:28 PM | # - re

  • Det är inte samma sak. Att visa sympati för ett parti genom att sjunga på ett valmöte är att ställa in sig i ledet. Att öppet framföra en åsikt och argumentera för den kräver civilkurage och personlig integritet.

    Comment by jacob — Nov 20, 2010 5:17:56 PM | # - re

Leave a Reply