Flickus flackus flum

Jacobs tankar om och med kvalitet

Tjejsnack

written by jacob, on Jan 26, 2010 5:34:00 PM.

Jag var inte på tjejsnack i helgen, men jag har följt rapporteringen därifrån. Det har varit oerhört givande och spännande. Flera personer som jag inte har sett i aktion tidigare har ställt sig upp och presenterat sina tankar. Den första som jag tittade på var Gun Svensson, vår allas "Farmor Gun". Vilken människa säger jag bara! Hennes sätt att överföra idéer var enkelt, klart, rättframt, prestigelöst och gav deltagarna möjlighet att dra egna slutsatser. Jag ser fram emot att få rösta in en sådan kraft i riksdagen.

Sedan tittade jag en stund på Anna Troberg, vår vice partiledare. Jag har sett henne som föredragshållare en gång tidigare och mitt intryck förstärktes av vad jag såg nu. Annas förmåga att presentera sin sak på ett lugnt sätt som övertygar är en av de främsta tillgångar som Piratpartiet har. Vi måste hitta sätt att få ännu större utbyte av det. Kombinationen av Annas jordnära framställan och Ricks vassare polemik måste gå att bygga ihop till ett ännu starkare vapen i kampen om medborgarnas förtroende.

Amelia Andersdotter har jag lyssnat på tidigare och i och med att hon valde en dialogmodell för hela sitt föredrag så hoppade jag över det. Att inte höra frågorna utan bara svaren är inte så givande.

Klara Tovhult tyckte jag var lite blek i sitt anförande, men gjorde ett gediget intryck i Östnytts intervju.

Till sist så har vi Marit Deldén, där jag tror att vi har ett fantastiskt hemligt vapen. Marit var oerhört TV-mässig i sin intervju med Östnytt, både när det gäller innehåll och framställning. Sakfrågorna förklarades på ett tydligt och enkelt sätt som jag tror når folks hjärtan. Sedan är hennes tempo, röst och modulation av sådan kvalitet att hon mycket väl skulle kunna jobba som presentatör. Pusha för att Marit ska intervjuas i situationer där Piratpartiets politik ska presenteras. Det kan nog inte bli bättre än så här.

Comments

 • Hej Jacob!

  Tänkte bara tipsa om att bloggen skulle bli exponentiellt bättre om du länkade i texten.

  Tjejsnack? Länka! Videor? Länka! Östnytt? Länka!

  You get the picture ;-)

  I all välmening!

  /Rik

  Comment by Rikard — Feb 28, 2010 10:22:18 AM | #